Winkelwagen


Yogiman (15 cm) (per stuk)


Houten beeld, 15 cm hoog

Artikelcode: 8013BY315Yogiman (15 cm)  (per stuk)

Yogiman (of: orang malu) vindt zijn oorsprong in landen als Indonesië en India en stelt een in zichzelf gekeerde, mediterende man voor. Hij wordt ook wel de 'Weeping Buddha' genoemd, Boeddha die huilt om het leed van de wereld. Maar Yogiman is in zijn hart gelukkig, hij heeft vrede met zichzelf gevonden.

Wie hem beter aankijkt ontdekt zijn lachende gezicht: de handen zijn tanden, het hoofd is zijn neus en de oren zijn de ogen. De achterkant herbergt de vorm van een hart; dit staat voor leven en kracht. De armen hebben de vorm van een foetus; dit staat voor reinheid en een nieuw begin.

Van Yogiman wordt gezegd dat hij al het kwade buiten de deur houdt wanneer hij met zijn rug naar de hoofdingang toe wordt geplaatst. Door dagelijks over de rug van Yogiman te aaien en door hem goed te behandelen worden volgens de legende zorgen weggenomen en groeit het zelfvertrouwen.

De Yogiman is gemaakt van hout. Omdat hout kan gaan werken moet de Yogiman behandeld worden met teakolie, boenwas of schoensmeer. De Yogiman moet niet op een te droge warme plek staan, zoals bij de verwarming, anders kunnen er namelijk scheurtjes ontstaan. 
Euro 16.95
Voorraad:


Aantal